Gotowana wątróbka, a coś więcej? Czy tylko ugotować i zjeść ?? BLEEEE!!! :-) Polecam wymoczyć w mleku tak z 15-30min, potem na sitko (gotowanie na parze), razem z jakimiś mrożonkami (kalafior/brokuł/marchew z lidla jest OK), na koniec jakaś papryka i sól - jest całkiem smaczne!
[...] 1. mozna o ile jest odpowiednio zbilansowana 2. wiem ze przyprawy apetita sa bez dodatkow, ale to nie musza byc specjalnie do ryb przyprawy przeciez - patrz na etykiety 3. gotowanie/na parze/smazenie/na surowo Rafall rozloz sobie tego kartacza na czynniki pierwsze, podlicz ile w nim miesa, masy i dodatkow i bedziesz wiedzial a jezeli nie jest [...]
[...] nie Po prostu smażenie zawsze będzie mniej dietetyczne od gotowania, duszenia, pieczenie też ale wiadomo krótkie jak najbardziej do przyjęcia Rozwiniesz wytłuszczoną kwestię, bo o to rozchodzi mi się najbardziej. popuri SOG @reszta: Pytam o smażenie na patelni z tłuszczem bądź nie, a nie gotowanie na parze czy pieczenie. Uczymy się czytać.
[...] ocet balsamiczny oraz przyprawy. Na patelni jakby nie patrzeć następuje obróbka cieplna. Niezbyt długa ale jest i na oliwie z oliwek. Nurtuje mnie ten problem czy przejść na gotowanie na parze czy nie. Patelnia szybsza i bardziej bezproblemowa. Trening: Zgodnie z treningiem. Rozgrzewka, ergowiosło, m. brzucha, bieg. Nadal mały problem z [...]
A co mam pisać? Mięso możesz udusić, upiec, na grill wrzucić... http://kulturystyka.pl/gotowanie-na-parze-przepisy-i-najwazniejsze-informacje/ Wejdź sobie jeszcze na kulturystyka.pl w dział Odżywianie i poszukaj był temat z przepisami, poszperaj Raczej możesz w jakikolwiek sposób przygotować byle by nie smażyć. Zmieniony przez - Skalar. w dniu [...]
[...] innych czynników, tym produkt będzie bardziej przetworzony, a stopień jego przetworzenia wpływa na jakość. Nie ma tutaj znaczenia czy będą to mikrofale, smażenie, pieczenie, gotowanie, grillowanie, czy gotowanie na parze. Im rzadziej posiłek będzie podgrzewany, tym lepiej. Oczywiście z drugiej strony nie należy popadać w jakieś paranoje. [...]
Ja gotuję dużo na parze (taka wstawka do normalnego garnka), czasami brakuje wartości smakowych, ale tak poza tym to na plus. Posiłki lekkie, nie leżą na żołądku jak smażone. Nie spotkałem się z opinią, że gotowanie na parze przyczynia się do utraty składników pokarmowych w przygotowywanych posiłkach.
jest to nieco inny rodzaj obróbki termicznej niż gotowanie na parze, szczerze mówiąc to nigdy sie nie zagłebbiałem w to czy ugotowane lepsz w sęsie zdrowsze czy usmażone na oliwie z oliwek. Patrząc na to co ludzie potrafią w siebie wkładać to żarcie smażonego miesa (chudego) i trzymanie dietki lepszej czy gorszej to i tak napewno zdrowsze jest niż [...]
[...] Richards Intellisteam Jest drogi, ale zapatruje się w niego w ten sposób, że wszytko bym na nim w zasadzie robiła, ryż, warzywa, mięso. Mam obecnie taką "wkładkę" do garnka, ale to bardzo szybko zbiera osad i kamień, w zasadzie nadaje się obecnie do wyrzucenia. Tylko pytanie - czy warto? Czy faktycznie gotowanie na parze jest najzdrowszą opcją?
Tak, wiem o tym - dieta nie polega na jakimś szczególnym jadłospisie, jak np. dieta Dukana, tylko właśnie na zmianie prostych nawyków, jak brak cukru do kawy/herbaty, nieużywanie masła, gotowanie na parze, zastąpienie oleju oliwą, regularne posiłki itp.
[...] tygodnie potem stopniowo schodzić w stronę trzech, trzech i pół tysiąca dziennie i tak zostawić w okresie masowania. Po nabraniu zadowalającego umięśnienia pewnie przejdę na gotowanie na parze i zabiorę się za szlifowanie rzeźby z dietą odpowiednio łagodniejszą bo raczej interesuje mnie stosunkowo smukła sylwetka a nie wygląd "szafy". [...]
[...] zwykłą piersią z kurczaka smażoną lub pieczoną. Nazwać to możesz jak chcesz. Pierś z kurczaka jest jednym z zalecanych źródeł białka w diecie. Z kolei sposoby obróbki są dowolne. Jak lubisz lub jaką masz możliwość. Gotowanie, smażenie, pieczenie, duszenie, grillowanie, gotowanie na parze i różne inne można zamieniać w zależności od upodobań.
[...] się być trochę zbyt daleko idące w swojej kategoryczności. ;-) co do carbo - jest to zbytek, wygodny, w miarę tani, nieszkodliwy na tym etapie, ale zbytek KomandOficer - najlepsze jest gotowanie na parze ;-), ale spokojnie można piec, dusić, grillować, czy nawet smażyć (w odpowiedni sposób). Zmieniony przez - faftaq w dniu 2012-12-21 18:42:59